Internationaal handbaltoernooi op sportpark De Hunze in Gasselternijveen

Ter Apel

De 55ste editie van het internationale Formido Hunzetoernooi staat op het punt van beginnen.

Het sportevenement in Gasselternijveen vindt plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni. Maar liefst 37 handbalverenigingen hebben 85 jeugdteams en 46 seniorenteams ingeschreven. Het Hunzetoernooi is het grootste buiten handbaltoernooi in Europa. In totaal worden achttien handbalvelden uitgezet. Op zaterdag 18 juni wordt ook een voetbaltoernooi gehouden. Een aantal clubs uit de regio heeft verschillende juniorenteams ingeschreven. In de feesttent op het terrein is het vrijdag en zaterdag goed toeven. Vrijdagavond staat 'het foute feest' op het programma. Het festijn begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Een dag later zorgt de formatie de Dikdakkers voor extra sfeer en gezelligheid. Een toegangskaartje voor het après ski feest kost vijf euro. Kijk voor meer informatie over de deelnemende teams en het speelschema op de website www.hunzetoernooi.nl

Auteur

Paul Abrahams