Wubs en De Wit winnen de herfstcross in Jipsingboertange

Ter Apel

Zo'n zestig hardlopers hebben zaterdag meegedaan aan de herfstcross in Jipsingboertange.

Na drie jaar stond de cross - de voormalige NPSB-cross - weer op het programma. De atleten konden kiezen uit een afstand van vijf en tien kilometer. Het organisatiecomité had een werkelijk prachtige route uitgezet langs onder (veel) meer het begrazingsgebied Breedwisch en langs fraaie vennetjes. Het startschot werd gegeven door wethouder Giny Luth van de gemeente Vlagtwedde. Onderweg kregen de deelnemers flink wat kuitenbijters voor de kiezen. De opbrengst van de herfstcross, ongeveer 200 euro, wordt geschonken aan de kankerbestrijding. Uitslagen vijf kilometer mannen: 1. René Meijer uit Emmer-Compascuum (21.51), 2. Johan Schuitema uit Mussel (27.35), 3. Bertus Luikens uit Ter Apel (30.08); Uitslagen vijf kilometer vrouwen: 1. Monique Koopman uit Eerste Exloërmond (24.35), 2. Patricia Wever uit Onstwedde (24.42), 3. Lianne Schuitema uit Groningen (25.30). Uitslagen tien kilometer mannen: 1. Martien Wubs uit Stadskanaal (36.52), 2. Henk Helmantel uit Sellingen (39.45), 3. Hans Schipper uit Musselkanaal (41.15). Uitslagen tien kilometer vrouwen: 1. Lianne de Wit uit Assen (45.22), Theresia Bijl uit Stadskanaal (47.38), 3. Jolanda Eelsing uit Vlagtwedde (49.07). De foto's van de herfstcross in Jipsingboertange zijn gemaakt door Anita Meezen.

Auteur

Paul Abrahams