Victor Strootman, Sven Mulder en Melvin Meijer winnen Heel Clockeslach bakt

Ter Apel

Op donderdag 13 oktober vond 'Heel Clockeslach bakt' plaats. Alle leerlingen van OBS De Clockeslach uit Vlagtwedde zijn druk aan het bakken geweest.

Iedere leerling maakte sowieso een appelflap. Daarnaast konden de kinderen zelf recepten verzamelen en uitvoeren. Dit alles gebeurde onder leiding van een aantal zeer enthousiaste ouders. Alle gemaakte creaties zijn afgebakken in de ovens van de supermarkt Jumbo. Ook heeft de Jumbo voor alle leerlingen van de Clockeslach een driedelig baksetje beschikbaar gesteld. Na drie uur bakken stond op de jurytafel een grote verzameling taarten, muffins, cakes en appelflappen met een twist. Uiteindelijk kwamen er maar liefst 125 creaties uit de ovens. De vakkundige jury - Bakker Frans, die vanaf 20 oktober zijn deuren opent aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde en Gina Rendering van Café-Restaurant Rendering hebben alle creaties gekeurd en uiteindelijk de winnaars bepaald. Victor Strootman, Sven Mulder en Melvin Meijer van groep 8 hebben de eerste prijs gewonnen met een luchtige appelcake. Laura Brand uit groep 5 en 6 heeft de tweede prijs in de wacht gesleept met een smaakvolle appelflap, gevuld met nootjes en worteltjes. Emely Oosterhoorn uit groep 1 en 2 legde beslag op de derde prijs met een appelflap.

Auteur

Paul Abrahams