Benjamin Huizinga in de finale van het Sporttalent van het Jaar

Ter Apel

SJS G-Voetballer Benjamin Huizinga heeft de finale bereikt van de landelijke verkiezing Sporttalent van het Jaar die wordt georganiseerd door het Fonds Gehandicaptensport.

Benjamin gaat het op 8 november in de Amsterdam ArenA opnemen tegen twee andere kandidaten tijdens het jaarlijks sportgala van het fonds. In de jury zit onder meer Guus Hiddink. Derde plaats in de halve finale In de afgelopen twee maanden hebben bijna vijftig kandidaten gestreden om een plaats in de halve finale. Benjamin was één van de gelukkigen. Daarvoor had hij wel een wildcard nodig omdat hij steeds net niet door de voorronden heen kwam. De jury was het echter opgevallen dat 'een van de leukste kandidaten' op een trouwe aanhang kon rekenen hetgeen de doorslag gaf om hem naar de halve finale door te sturen. Daar deed hij het heel goed. Dagelijks stemden vele tientallen fans op hem en hij veroverde daarmee een stevige derde plaats, een notering die recht gaf op een finaleplaats. Knuffelbeer van SJS De slogan die bij de verkiezing werd gebruikt is: stem op Benjamin, de knuffelbeer van SJS. En dat is een feit. Iedereen bij SJS is gek op Benjamin en hij op iedereen. Dat heeft hem uiteindelijk ook heel veel stemmen opgeleverd. Benjamin is G voetballer. Zijn enthousiasme is spreekwoordelijk en zijn blije kijk op de wereld, ondanks zijn handicap, heeft hem gebracht waar hij nu staat: in de landelijke schijnwerpers. En iedereen gunt het hem meer dan van harte. Stemfraude Even zag het er naar uit dat Benjamin toch aan het kortste eind zou trekken toen hij in de laatste fase van de verkiezingsstrijd plotseling werd ingehaald door kandidaten die aanvankelijk ver achter hem lagen. Door adequaat ingrijpen van de organisatie werd al snel duidelijk dat het hier en daar niet helemaal eerlijk was gegaan. De zaak werd gecontroleerd en Benjamin kreeg zijn rechtmatig verkregen derde plaats weer terug. Finale 8 november in de ArenA Op dinsdag 8 november vindt de landelijke finale plaats tijdens het jaarlijks sportgala van het Fonds Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA. Benjamin gaat het opnemen tegen Donna Jansen, 18 jaar oud, rolstoeltennister en Pim Brouwers, allround sporter, 22 jaar oud. Hij lijdt aan spasme. Van elke finalist wordt vooraf een video impressie gemaakt die op 8 november zal worden vertoond. Apetrots op de verkiezing Benjamin is apetrots op zijn verkiezing. Hij heeft er dan ook heel veel voor gedaan de afgelopen weken. Hij heeft folders uitgedeeld en iedereen die hij tegenkwam aangespoord om op hem te stemmen. Samen met sportwethouder Frits Alberts van de gemeente Borger Odoorn maakte hij zelfs een rondgang door het gemeentehuis. Benjamin bedankt iedereen die op hem heeft gestemd.

Auteur

Paul Abrahams