Gemeente draagt bij aan restauratie kunstwerk in Musselkanaal

Ter Apel

Het college stelt 5000 euro beschikbaar aan Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal voor het restaureren van het kunstwerk Skyline.

De stichting heeft daartoe een plan ingediend. Met inzet van vrijwilligers en betrokken ondernemers gaat de stichting het kunstwerk aan de Sluiskade in volle glorie herstellen. Burgemeester en wethouders waarderen het initiatief van de inwoners. De restauratie is volgens het college een mooi voorbeeld van betrokkenheid bij en inzet voor de eigen leefomgeving. De fysieke kwaliteit van de restauratie is geborgd; de gemeente ziet er vanuit haar verantwoordelijkheid op toe dat de werkzaamheden volgens de voorschriften plaatsvinden. Ook de artistieke kwaliteit is geborgd. De kunstenaar, Bas Lugthart, heeft Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal van advies en informatie voorzien. De stichting gaat op korte termijn beginnen met de restauratie.

Auteur

Paul Abrahams