Internationaal korfbaltoernooi in sporthal De Spont in Stadskanaal

Ter Apel

In opmaat naar de zaalkorfbalcompetitie houdt Stadskanaal '74 voor de zestiende keer een internationaal korfbaltoernooi.

Deelnemende teams zijn dit jaar Ierland, Indonesië, Wales, Armenië, Misiones uit Argentinië, KC Tokyo uit Japan, TuS Wesseling uit Duitsland en Stadskanaal '74. Zoals elk jaar worden op vrijdagavond drie wedstrijden gespeeld in sporthal De Splitting in Nieuw-Buinen. Het publiek kan vrijdag 4 november kijken naar de duels tussen Stadskanaal '74 tegen KC Tokyo Japan (18.10 uur), Armenië tegen Misiones uit Argentinië (19.10 uur) en Korwi uit Winschoten tegen Indonesië (20.10 uur). Het programma wordt zaterdag 5 november voortgezet met een toernooi in sporthal de Spont in Stadskanaal. In poule A kruist Ierland de degens met Indonesië, Misiones uit Argentinië en Stadskanaal '74. In poule B neemt Wales het op tegen Armenië, KC Tokyo Japan en TuS Wesseling. Het sportfestijn wordt zondag afgesloten met drie interlands. Om 10.15 uur klinkt het fluitsignaal voor de interland tussen Armenië en Indonesië. Om 11.45 uur wordt Misiones Argentinië tegen KC Tokyo Japan gespeeld en om 13.15 uur staat de interland tussen Ierland en Wales op het programma. Vrijwilligers van de korfbalvereniging verzorgen het onderdak en de maaltijden voor de 125 buitenlandse deelnemers. Deze enorme logistieke operatie kan geklaard worden dankzij de bijdrage van een aantal sponsors en een bijdrage van de gemeente Stadskanaal.

Auteur

Paul Abrahams