Het winternummer van historisch tijdschrift Terra Westerwolda is te koop

Ter Apel

Het winternummer van het historische tijdschrift Terra Westerwolda is verschenen.

De leden van de Historische Vereniging Westerwolde (HVW) krijgen het toegestuurd, maar het is ook op diverse verkooppunten in Westerwolde en omgeving verkrijgbaar. Een exemplaar kost 4,95 euro. Harm Scholte haalt ook in dit nummer jeugdherinneringen op aan Rhederbrug. Deze inspireerden Geert Schreuder tot een schilderij dat de cover siert: Harm als bakkersjongen op zijn fiets, optornend tegen de wind op het Rhederveld. In deze editie verder onder meer een boeiend verhaal over de familie Rendering door Jurriane Rendering. Verder vertelt Trijnie Koolhof-Tammes over haar leven en werk in Vlagtwedde en Bellingwolde. In de literatuurserie schrijft Hans ter Heijden over de dichter van het Grönnens Laid, Geert Teis. Sanne Meijer is weer onderweg en belandt bij de Giezelbaarg.

Auteur

Paul Abrahams