1000 historische fotokaarten voor Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal

STADSKANAAL

Voorzitter Jacob de Haan van Rotary Stadskanaal heeft een koffer met 1000 (!) historische fotokaarten aangeboden aan directeur Helen Kämink van het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal.

Het zijn foto's van de Kanaalstreek, het Mondengebied en Westerwolde.

hij is voormalig lid van Rotary Stadskanaal - kwam de collectie bij toeval op het spoor. "De foto's uit de periode 1950-1970 zijn afkomstig uit de collectie van JosPé uit Arnhem, indertijd de grootste landelijke uitgever van zwart wit ansichtkaarten", vertelt de inwoner van Stadskanaal. "Het zijn zogeheten moederfoto's met het formaat 24 bij 18 centimeter. Het laat goed zien hoe de regio in de loop der tijden is veranderd."

De aankoop van de 1000 unieke foto's is mogelijk geworden dankzij het jaarlijkse Goede Doelen project van Rotary Stadskanaal tijdens de Nacht van Stadskanaal en op Koningsdag.

Binnenkort worden de eerste foto's getoond aan het publiek, meldt Helen Kämink van het Streekhistorisch Centrum. Met dank aan een financiële bijdrage van 2325 euro van Baukje Galama kunnen materialen worden aangeschaft om een expositie in te richten. Het geld is ingezameld tijdens het afscheid van Baukje Galama als burgemeester van de gemeente Stadskanaal enkele weken geleden in het Theater Geert Teis.