Zomermarkt boerderij ‘Talent’

VALTHERMOND

De boerderij “Talent” bestaat inmiddels 12 jaar en viert dit 24 juni met een ‘zomermarkt.’

Twaakf jaar geleden is er gestart met opvang voor de doelgroep kinderen / jongeren die speciale zorg nodig hebben. Deze kinderen/jongeren kenmerken zich door vormen van niet begrepen gedrag, dit heeft te maken met de problematiek die te maken heeft met ADHD, PDD-NOS, autisme, hechtingsproblematiek, ODD.

Door de week is er opvang bij leer-trainingcentrum ‘Talent’. Er komen een 15 tal kinderen/jongeren die niet meer welkom zijn op school en bij ‘Talent’ toch een vorm van educatie ontvangen. Er zijn vele ontwikkelingen geweest in de loop der jaren. Er is een locatie ontstaan met veel ruimte, met studeerkamers, logeerkamers, een werkplaats, een ‘schooltje’ waar kinderen/jongeren leren weer te leren, er is een speelzolder en een keuken waarin in het kader zelfredzaamheid getraind wordt in bakken en koken.

Twee keer per maand biedt leerzorgboerderij “Talent” weekendopvang/respijtzorg aan een groep kinderen en pubers/jongvolwassenen. Hier krijgen de kinderen/jongeren volop de mogelijkheid om te werken aan de ontwikkeling in de gebieden waar ze niet zo goed in zijn, samenwerken, creatief, sport en spel, opkomen voor jezelf, vriendschappen aangaan en onderhouden, werken aan je sociale vaardigheden, conflicthantering maar ook vooral gezellig en ontspannen.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen eens een kijkje te nemen en de kinderen en de begeleiders van de boerderij te ontmoeten is er zondag 24 juni een zomermarkt bij ‘Talent’ in Valthermond.van 11.00 uur tot 14.00 uur. Er zijn diverse kraampjes met zelfgemaakte producten, ondernemers uit de regio nemen deel aan de markt.

Voor de kinderen is er ook van alles te beleven, airbrush tatoeages, een luchtkussen, grabbelton, schminken, een workshop. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd met de speciale broodjes hamburger, koffie met appeltaart, de ijscoman/vrouw en natuurlijk worden er kniepertjes gebakken. De muziek wordt verzorgd door een professioneel discjockey.