Schildersfestival Montmartre in Sellingen weer schot in de roos

SELLINGEN

Met heel veel plezier kan Sellingen terugkijken op een zeer geslaagd schildersfestival Montmartre.

Een prachtige iets bewolkte zaterdag, waarbij zo'n 100 kunstenaars hun schilderijen, beelden, glaswerk, handgemaakte sieraden aan het publiek tonen. Een ruwe schatting komt uit op 7000 bezoekers. Portrettekenaars maken fraaie gezichten, houtbewerkers hakken de mooiste dingen uit een boomstam. Muzikanten zorgen voor een passend sfeertje op het terrein zelf, maar ook in de oude kerk. Terrasjes met rode wijn en heerlijke broodjes verhogen de Franse sfeer. Monsieur Henry met twee dames is er ook en een goochelaar tovert allerhande zaken in en uit elkaar.

Om elf uur 's morgens opent Giny Luth het festival. Zij is de wethouder van Kunstige Zaken. Burgemeester Leendert Klaassens verblijdt de werkgroep met het Cittaslow certificaat. Rond de klok van twee uur is er zoals gebruikelijk de veiling van mooie werken, verzorgd door de jarige Alex Vissering en Luit Jan Sterenberg. Volgend jaar weer op de tweede zaterdag in juli.