Hagenhofschool in Stadskanaal neemt afscheid van overblijfmoeders

STADSKANAAL

De vier overblijfmoeders Roelie Engelkens, Aaltje Weijer, Tineke Funk en Alie Warta en overblijf assistent Evelien van Leeuwen zijn vandaag in het zonnetje gezet door leerkrachten en leerlingen van de Hagenhofschool in Stadskanaal.

door Paul Abrahams

Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt gewerkt met het zogeheten continurooster (vijf-gelijke-dagen-model), waardoor alle kinderen op school blijven eten samen met de leerkracht. Daarom is afscheid genomen van de overblijfmoeders.

Opmerkelijk is dat de eigen kinderen van de overblijfmoeders al jaren niet meer op school zitten. Toch vonden ze het nog steeds leuk om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag met de vele tientallen leerlingen te komen eten (en vervolgens te knutselen). Steevast is elke vrijdag tosti gegeten.

De leerlingen hebben zelf een lied gemaakt en ook zijn verschillende cadeautjes aangeboden als blijk van waardering voor hun jarenlange inzet.