Studenten ontwerpen de 'ultieme bank'

STADSKANAAL

Om de leefbaarheid in de gemeente Stadskanaal te vergroten zijn Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal, gemeente Stadskanaal en wooncorporatie Lefier de samenwerking aangegaan voor het plaatsen van bankjes die door een aantal studenten zijn ontwikkeld.

Studenten van Noorderpoort werden uitgedaagd om een ‘ultiem bankje’ te ontwerpen voor op het schoolplein. Dit ontwerp viel dusdanig in de smaak dat de gemeente en Lefier aangegeven hebben ook enkele bankjes te willen plaatsen.

Afgelopen jaar zijn studenten van Noorderpoort voor een uitdaging gesteld: ontwerp een ‘hufterproof’ en flexibel in te zetten bankje, die kan worden gebruikt voor het nieuwe schoolplein van de school. Uit 36 ontwerpen heeft een jury uiteindelijk

drie ontwerpen gekozen die vervolgens verder werden uitgewerkt. Het winnende bankje heeft inmiddels een plek gekregen op het nieuwe schoolplein.

Naast de plaatsing van het bankje op het schoolplein, hebben ook de gemeente Sen Lefier interesse getoond in het bankje en gelijk enkele exemplaren besteld.

De eerste twee bankjes zijn

onthuld bij de jeu-de-boulesbaan van de Drouwenerhof in Stadskanaal, in nauwe

samenwerking met Cosis.

Ook staat de plaatsing van bankjes in Musselkanaal, Onstwedde, Maarsveld en Maarswold op de planning.