UDI laat het spoken

STADSKANAAL

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum is de samenwerking gezocht met Museumspoorlijn STAR en wordt op het perron van het treinstation de thriller De Spooktrein van Arnold Ridley voor het voetlicht gebracht.

Speciaal voor de voorstelling wordt een tribune gebouwd en wordt het stationsgebouw professioneel aangelicht. "Een fantastisch en natuurlijk decor voor onze voorstelling", zegt voorzitter Els Ronde van UDI. "We kunnen ons helemaal voorstellen hoe het stuk daar straks in de buitenlucht gespeeld gaat worden. We hebben er veel zin in."

In De Spooktrein stranden een paar mensen met de laatste trein op een klein plattelandsstation, waar ze vervolgens de nacht moeten doorbrengen. De stationschef vertelt hen een beangstigend verhaal over een spooktrein die om middernacht het station passeert en adviseert het gezelschap weg te gaan. Ze besluiten toch te blijven. De gevolgen blijven dan ook niet uit ...

"We hebben in totaal vier voorstellingen gepland en er zijn behoorlijk wat kaarten verkocht", vervolgt Els. "Mensen die dit spektakel willen bijwonen, moeten dus nu wel in actie komen."

Op de vraag of er ook een echte trein in het stuk gaat rijden, antwoordt Els Ronde: "Jaaaa, dat weet je maar nooit. Het is een spooktrein hè? Dat is zelfs voor ons een verrassing."

De openlucht voorstellingen op donderdag 30 augustus (try-out), vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september beginnen om 20.15 uur. Een ticket kost 17,50 euro in de voorverkoop, aan de kassa moet 20 euro worden betaald.

De entreebiljetten zijn verkrijgbaar via de website toneelverenigingudi.nl


Auteur

Paul Abrahams Redacteur