Zwembaden kunnen zeker 10 jaar vooruit

EXLOO

De gemeenteraad van Borger-Odoorn heeft besloten om de drie openluchtzwembaden

in de gemeente per 1 januari 2019 onder te brengen in één verzelfstandigde organisatie.

Het gaat om gemeentelijke zwembaden De Leewal in Exloo en De Buiner Streng in Nieuw-Buinen en zwembad De Zwaoi in Valthermond. Dit laatste zwembad is sinds enkele jaren een zelfstandige stichting en wordt onderdeel van de nieuwe organisatie.

"We mogen er trots op zijn dat onze gemeente drie mooie openluchtzwembaden heeft. De baden zijn populair bij de eigen inwoners, maar worden ook goed bezocht door zwemmers uit buur-gemeenten en toeristen. Het is fijn dat we dat nu voor de toekomst kunnen behouden", zegt wethouder Niek Wind. "De nieuwe organisatie biedt kansen om efficiënter en toekomst bestendiger te werken. Met dit raadsbesluit hebben de zwembaden in elk geval voor de komende 10 jaren bestaanszekerheid en blijft de gemeente de baden financieel ondersteunen."


Auteur

Paul Abrahams Redacteur