Gemeenteraad Aa en Hunze wil Anno Wietze Hiemstra als nieuwe burgemeester

GIETEN - De gemeenteraad van de gemeente Aa en Hunze heeft vanavond het besluit genomen om Anno Wietze Hiemstra als nieuwe burgemeester aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Naar verwachting gaat hij per 12 september 2019 als burgemeester van Aa en Hunze beginnen.

De Vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft Anno Wietze Hiemstra (29-01-1978) als een betrokken en kundig bestuurder met een groot netwerk. Hij is een verbinder en legt gemakkelijk contact. De gemeenteraad denkt in de persoon van Anno Wietze Hiemstra een burgemeester te hebben gevonden met daadkracht, ambitie en een frisse blik gericht op kansen.

Anno Wietze Hiemstra is 41 jaar en woont samen met zijn partner in Schoonloo, in de gemeente Aa en Hunze. Hij heeft ervaring als raadslid en wethouder in de gemeente Hoogeveen en als waarnemend burgemeester in Appingedam.

De aanbeveling van de raad gaat samen met het advies van de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren. De minister bereidt het Koninklijk Besluit voor, dat voor ondertekening aan de Koning wordt voorgelegd. De beëdiging en installatie is voorzien op 12 september 2019.