Voorbereidingen Pagefestival in Stadskanaal zijn in volle gang

STADSKANAAL - Het bestuur van het Pagefestival en enkele vrijwilligers zijn vorige week bij elkaar gekomen voor de fijne afstemming van de programmering en de terreininrichting van het Pagefestival, dat op zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt gehouden.

Op de vertrouwde maar groeiende plek in het Pagedal gaat opnieuw een keur aan bands en singer-songwriters optreden te midden van een aaneenschakeling van food-trucks en kramen. Daartussendoor scharrelen straatartiesten rond, beklimmen dichters de podia en drijft een Diva al zingend voorbij, terwijl kinderen zich vermaken op het Kinderplein, in enge spinnen worden veranderd of de lucht versieren met kleurige zeepbellen.

Er komen oude bekenden optreden zoals Drukwerk en Uhgah Wuggah, maar ook fris jong aanstormend talent als Isa Zwart en nog meer talent uit Drenthe en Groningen. In het Paleis van de Schone Kunsten ter plekke gaan cursisten van de Kunstwerkplaats De Pauw werken en exposeren.

Geestelijk vader Pogge is ook langzamerhand ontwaakt en gaat in de komende weken in deze krant verslag doen van de aanloop naar het Pagefestival-weekend van 22 en 23 juni. Kijk voor meer informatie op de website en Facebook pagina van het Pagefestival.