Kiwanis schenkt laptop aan St. Antoniusschool in Musselkanaal

MUSSELKANAAL - Leerlingen van de St. Antoniusschool in Musselkanaal kunnen met behulp van een splinternieuwe laptop de 3D printer op school aansturen.

Ze kunnen zelf programmeren en leren zo omgaan met nieuwe technieken.

De laptop is geschonken door de leden van de Kiwanis Club Stadskanaal. Het apparaat is door Koop Nuismer van de serviceclub overhandigd aan directeur Anne Marie Boels en aan de groep 6 leerlingen Jasper Braam en Joshua Roelfs.

Binnenkort komt Nuismer weer langs op school, want dan komt hij de speciale sleutelhanger met het logo van Kiwanis Club Stadskanaal in ontvangst nemen. De opdracht wordt uitgevoerd door Jasper en Joshua.

De Kiwanis Club Stadskanaal heeft in de afgelopen jaren met de regelmaat van de klok in de buidel getast om projecten en goede doelen te ondersteunen. Het gaat om projecten specifiek voor kinderen tot en met zestien jaar. Het is beslist niet de bedoeling dat het beschikbare geld wordt besteed om slechts één wens in vervulling te laten gaan. Er worden meerdere kleinere projecten in de Kanaalstreek ondersteund, waarbij de leefwereld van kinderen wordt verbeterd.

Een speciale commissie beoordeelt de ingediende aanvragen om financiële steun. Het kan gebeuren dat een aanvraag wordt afgewezen. Omdat het project wordt uitgevoerd buiten de Kanaalstreek of omdat een te hoge bijdrage wordt gevraagd.

U wilt meer informatie? U wilt een financiële bijdrage aanvragen om een lokaal project te kunnen uitvoeren? Kijk dan even op de website http://www.kiwanis.nl/stadskanaal

Paul Abrahams