Harrie Brunen stopt per direct als wethouder van gemeente Westerwolde

SELLINGEN - Harrie Brunen heeft aangegeven per direct te stoppen als wethouder van de gemeente Westerwolde.

Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in de revalidatie- en zorghulpmiddelen branche trad Harrie Brunen op 1 januari 2018 met veel enthousiasme toe tot het eerste college van de gemeente Westerwolde. Hoewel de toewijding waarmee hij is gestart bij Brunen nog altijd aanwezig is, heeft hij de conclusie getrokken dat het wethouderschap een te zware wissel trekt op zijn gezondheid.

“De overstap van raadslid naar het wethouderschap was een grotere dan ik van tevoren had ingeschat. Het is een veeleisende functie met diverse zware dossiers waarbij het lastig is om de juiste balans te vinden. Ik merkte de laatste tijd steeds meer dat de zwaarte van deze functie, de verantwoordelijkheid en de lange werkweken een behoorlijke impact hadden op mijn gezondheid”, aldus Harrie Brunen.

Het besluit om te stoppen valt hem zwaar. Brunen benadrukt dat hij de Westerwoldse politiek een warm hart toedraagt en dat hij lid blijft van partij Gemeentebelangen Westerwolde en zijn partij ook blijft steunen.

De coalitie betreurt het aftreden van Harrie Brunen maar heeft begrip voor zijn beweegredenen. De komende periode wordt er gezocht naar een vervanger, tot die tijd zullen de andere collegeleden de portefeuille van Brunen verdelen.