Noa Brakels uit Ter Apel schittert naast musicalsterren

TER APEL -De 12-jarige Noa Brakels uit Ter Apel staat vrijdag 28 juni samen met professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel in de spotlights tijdens de musical 'Stella in de sterren' in het Stadsschouwburg van Utrecht.

Ze mag de rollen in het ensemble spelen, in het ensemble speelt ze vier verschillende rollen, namelijk een vriendin van Boy, scholier, een element en een polo. "Een grote verantwoordelijkheid", vindt Noa zelf ook. "Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk!"

Leerlingen van alle (40) vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musical-sterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

Noa zit nu twee jaar in de TopClub in Assen. De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Noa auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt ze enorm uit naar haar optreden in die eindvoorstelling. "In de lessen hangt een hele goede sfeer. Iedereen helpt elkaar heel goed en samen proberen alle leerlingen een mooie eindvoorstelling neer te zetten."

De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Noa auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt ze enorm uit naar haar optreden in die eindvoorstelling. “Ik kijk erg uit naar de musical, ik kan niet wachten!”