Solar Noord 5x5 estafette: kleurrijk sportevenement (2)

STADSKANAAL - 32 teams hebben zaterdag deelgenomen aan de zevende editie van de Solar Noord 5x5 estafette in Stadskanaal. Onder de vlag van Runners Stadskanaal hebben 160 mannen en vrouwen zich de longen uit de leven gelopen.

De vijf lopers hebben samen een afstand van 25 kilometer afgelegd. "Gezelligheid en meedoen stonden centraal", benadrukt Arie den Boer van het organisatiecomité. "Op de lijst stonden negen wedstrijdteams en 23 recreatieteams", vervolgt Den Boer "Zeven teams waren verkleed. Af en toe een verfrissende buitje mocht de pret niet drukken."

De eerste prijs werd in de wacht gesleept door Sportcentrum Langeleegte (1.28.08). Run voor Fun (1.38.41) en Peer Pressure (1.48.12) legden beslag op de tweede en derde prijs.

In de categorie recreanten ging de winst naar Team Scheemda 3 (2.06.02). La baquette Rapide (2.06.28) en Teams Scheemda 2 (2.09.07) gingen met de tweede en derde prijs naar huis.

Het team Sp(r)ookjes kreeg de eerste prijs voor het mooist verklede team. Tweede en derde werden Runners Zonder Naam en Running Cheer Lady's.

De foto's zijn gemaakt door Klamert Klein.