Op weg naar het Pagefestival: Pogge vertelt (5)

STADSKANAAL - Brrrrr . . lekkerr . . slurrp, oh, sorry, ik ging even op in het moment: flink wat regen, daar houd ik wel van, vooral wanneer al die jonge slakjes dan voor mijn neus glibberen, héérlijk.

Nee? Jullie houden niet van slakken? En niet van regen? Nee, die regen heb ik niet in de hand. Ik bid wel elke dag om mooi droog weer. Lekkere hapjes voor jullie heb ik wél geregeld.

Nog een paar dagen! De spanning neemt toe: komen ze allemaal? Nou: zojuist heeft de band Uhgah Wugah afgezegd: blessure. Kan gebeuren. Maar we hebben meteen al vervanging gevonden: de fuzz-/rock-band FFOOSS uit Utrecht. "2 mensen, 2 instrumenten, 2 versterkers", zeggen ze. Júllie komen toch wel, hè?

We beginnen woensdagavond al met de opbouw, de vrijwilligers staan al te popelen. Het fietspad naar en over de Rode Loper is al afgezet. Er komt een 'foto-hoek': # PAGEFESTIVAL. Kun je met je liefje/vriendje op de foto, of met Thor of prinses Annabel.

Vanuit een bovenkamer van het Paleis gaat RTV1 de hele tijd uitzendingen verzorgen. Beneden in het Paleis wordt Kunst getoond en gemaakt: demonstraties keramiek en beeldhouwen en kun je ook nog wat leren van cursisten en docenten van Kunstwerkplaats De Pauw.

Heb ik al verteld dat voor de kinderen weer een springkussen klaar komt te staan en de bungeejumptrampoline? Bij het Paleis maken we een Kinderhoek, rookvrij, want we willen het gezond houden. In die kinderhoek kan geknutseld worden en geschminkt. Pa en Moe kunnen dus ook nog van de muziek blijven genieten zoals ze al jaren deden op Pagepop; kinderen? Geen bezwaar.

Honden? Liever niet, tenzij. Er komen al 'vier jonge honden en een oude baas', maar die maken muziek en noemen zich Drukwerk2. En mocht je even een ommetje willen maken, weg van de muziek: we gaan nog een gezinsnatuurwandelroute uitzetten in het groen naast het festival-terrein, ook voor speurneuzen.

Op het voorterrein, bij de Grolschstage, is het straks lekker loungen en chillen, met een hapje en een drankje onder de klanken van een Vayndog, Isa Zwart of Hannah Mae. Of genieten van de Spoken Words-optredens. De 'Wijnprofessor' zal er ook weer zijn speciaal uitgelezen wijnen presenteren. En de Drijvende Diva mag je niet missen op zondag: haar stem lokt je vast naar de oevers van de Pageplas.

Kijk maar op de website www.pagefestival.nl, daar staat het hele programma op. Wij zijn en klaar voor. Tot ziens komend weekend!