Vernieuwde opzet van landbouwbeurs valt in de smaak

VLAGTWEDDE -De twaalfde editie van de Landbouwbeurs in Vlagtwedde heeft ongeveer 11.500 bezoekers op de been gebracht. Dat meldt bestuurslid Bert Jan de Groot.

"Dat is iets minder dan de vorige keer. We hebben zaterdag namelijk veel last gehad van de regen. Voor de boeren was het wel fijn dat het flink heeft geregend, maar het heeft veel bezoekers gekost. Zondag daarentegen was het heel erg druk. Lange rijen voor de kassa en we moesten zelfs extra parkeerplaatsen regelen. Dat geeft wel een kick natuurlijk."

De Groot steekt de loftrompet over de ondersteuning van al die vrijwilligers die klaar staan om de beurs in goede banen te leiden. "Ze steken er veel tijd en energie in, niets is te veel en er wordt als een geoliede machine gewerkt. Prachtig om te zien. Ook de standhouders en de bezoekers die ik heb gesproken waren erg tevreden over de vernieuwde opzet. Er was werkelijk van alles te zien en te doen. Van demonstraties van moderne landbouwmachines tot live muziek, van paardenshows tot uiteenlopende activiteiten voor de kinderen. En nog veel meer."

"De eerste beurs is in 1995 gehouden en over twee jaar vindt weer een landbouwbeurs in Vlagtwedde plaats", benadrukt De Groot. "De dertiende editie. Een flink aantal standhouders heeft al toegezegd een plekje te willen reserveren."

Paul Abrahams