Eerste fase Aanpak Verkeersplan klaar; fietsers hebben voorrang op nieuwe rotonde

STADSKANAAL - De eerste fase van de Aanpak Verkeerpslan (Aziëlaan / Continentenlaan / Esperantolaan) is klaar.

Het verkeer kan vanaf vandaag gebruik maken van de nieuwe rotonde, waar fietsers voorrang hebben.

Om hiervoor extra aandacht te vragen gaan kinderen van de Willibrordschool samen met wethouder Goziena Brongers en Veilig Verkeer Nederland fietslampjes uitdelen aan de automobilisten op woensdag 19 juni om 9.00 uur.

Fietsers voorrang

Wethouder Goziena Brongers: “Door fietsers op de nieuwe kruisingen en rotondes in het centrum voorrang te geven stimuleren we het fietsgebruik. Veiligheid staat voorop, daarom is ervoor gezorgd dat de nieuwe voorrangssituatie duidelijk is aangegeven op en bij de rotonde. Ik vind deze actie samen met de kinderen erg leuk, omdat zij zelf aan de automobilisten vragen om rekening met fietsers te houden.”

De nieuwe verkeerssituatie is door de belijning op de rotonde en de verhogingen van het zebrapad en het fietspad direct duidelijk. Als extra ondersteuning staan er de komende weken tekstborden bij de nieuwe rotonde.

Actie kinderen Willibrordschool

Kinderen van groep 8 van de nabij gelegen Willibrord school gaan op woensdagmorgen extra aandacht vragen voor fietsers. Ze doen dit door automobilisten die hier langs rijden een ansichtkaart en een fietslampje te geven.

Volgende fasen aanpak verkeersplan

De aannemer gaat vanaf vandaag starten met de tweede fase van de aanpak verkeersplan: het ombouwen van de viertonde aan de Europalaan / Continentenlaan naar een rotonde.

Deze nieuwe rotonde waar de fietsers straks ook voorrang hebben zal naar verwachting eind juli klaar zijn.

In fase drie en vier worden de viertondes bij het busstation en het politiebureau omgevormd tot voorrangskruispunten. Zo wordt het doorgaande verkeer gestimuleerd de doorgaande route te volgen.