Drie aanhoudingen voor windmolenterreur: huiszoekingen in Drenthe en Groningen

De politie heeft drie mensen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze betrokken zijn bij de windmolenterreur. Meerdere ondernemers die werken aan de aanleg van windparken in Groningen en Drenthe kregen in de afgelopen maanden dreigbrieven.

Het gaat om een 61-jarige man uit 2e Exloërmond, een 58-jarige man uit Meeden en een 50-jarige man uit Nieuw-Buinen.

Huiszoeking bij voorzitter actiegroep

Er vinden zes huiszoekingen plaats in Meeden, Nieuw-Buinen, 2e Exloërmond, Oude Pekela, Groningen en Stadskanaal. Onder meer bij de woning van Jan Nieboer, voorzitter van de actiegroep Platform Storm en woordvoerder van Stichting Tegenwind, wordt onderzoek verricht door de politie. Of Nieboer is aangehouden, wil de politie niet bevestigen.

De politie deed ook een inval in de voormalige watertoren in Oude Pekela. Die is enkele jaren geleden verkocht aan de ex-woordvoerder van Storm Meeden. Deze man is volgens omwonenden aangehouden, maar ook dit wil de politie nog bevestigen.

De afgelopen tijd zijn ondernemers die betrokken zijn bij de voorbereidingen en de bouw van windmolenparken bedreigd. Twee ondernemers bezweken onder de druk van de bedreigingen. In Delfzijl, Meeden en Zuidbroek werd asbest gedumpt.

34 dreigbrieven

Er werden 34 dreigbrieven verzonden. Er zijn meerdere aangiftes gedaan. Zestig mensen van de politie werken aan deze zaak.