Anja Zijlstra wint nationaal kampioenschap Treintrekken

STADSKANAAL - Meer dan twintig sterke mannen en vrouwen uit alle regio's van het land hebben zondag meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Treintrekken. Het evenement is voor de vijfde keer gehouden op het terrein van de museumspoorlijn STAR in Stadskanaal.

De titelstrijd is wederom georganiseerd door de Organisatie Sterkemannen Oldambt (OSO).

Een trein wordt normaal gesproken getrokken door een locomotief. En bij Museumspoorlijn STAR is dat meestal een stoomlocomotief. Maar kan een trein ook door spierkracht in beweging komen? Jazeker. Het bewijs is weer geleverd. De mannelijke deelnemers moesten een locomotief en wagen van 31 ton over een vastgestelde afstand over de rails trekken en de vrouwen kregen een locomotief van 21 ton voor de kiezen.

Anja Zijlstra mag zich een jaar lang nationaal kampioen worden. Liza van Balen en Latoya de Ruiter slepen respectievelijk de tweede en de derde plaats in de wacht.

In de categorie mannen tot 105 kilogram wordt Kevin Veenema als kampioen gehuldigd. Björn van der Veen en Dave Drenth leggen beslag op de tweede en de derde plaats in het eindklassement.

In de categorie mannen boven 105 kilogram wordt Joost Heutinck als kampioen gehuldigd. Ferry Geitenbeek en Garard Lensen gaan met de tweede en de derde prijs naar huis.

De foto’s zijn gemaakt door Lars Blaauw van de STAR.