De zondagmiddagen zijn ook na de zomer stil in Veelerveen

Op de voetbalvelden in Veelerveen blijft het ook na de zomervakantie op de zondagmiddagen voorlopig stil. De roemruchte club heeft nog altijd geen eerste elftal.

Dat efltal dat in de vijfde zondagklasse speelde, trok zich eerder dit jaar uit de competitie terug. Enkele spelers moesten elders stage lopen, anderen waren lang geblesseerd. ,,Dat was de reden om ons terug te trekken, met pijn in het hart'', vertelt woordvoerster Willeke Bergman. Het was voor het eerst dat de club die in de jaren 50 roem verwierf door de eerste klasse te bereiken, geen 'vlaggenschip' meer had.

Twee jeugdteams

Het volgend seizoen wordt op de zondagmiddagen dus nog altijd niet gespeeld. ,,Maar op de wat langere duur komt er wel weer een eerste elftal aan'', zegt Bergman. ,,We hebben twee jeugdteams die door trainer Boelo Dekker worden klaargestoomd om het eerste elftal te gaan vormen.''

Kantine-inkomsten

Dat op de zondagmiddagen niet wordt gespeeld, betekent dat de club kantine-inkomsten misloopt. ,,Maar dat gemis vangen we onder meer op met enkele goedlopende jaarlijkse toernooien. Zo hebben we een groot kroegentoernooi waar veel horecazaken aan meedoen en waarbij het erg druk is in onze kantine. Dat evenement is heel belangrijk voor ons. Ook houden we verschillende acties die geld opleveren. Financieel zijn we kerngezond, dat bleek ook op onze jaarvergadering.''

Dat gegeven en het feit dat de club nog meer dan 100 leden heeft, betekent voor Bergman dat de vereniging levensvatbaar is.