Veel animo voor het Havenkwartier in Musselkanaal; bouw gaat in het najaar van start

MUSSELKANAAL - Zoals eerder gemeld in uw krant is het plan van René Wennemers van WVG Ontwikkeling BV in Meppel om koopappartementen te bouwen aan de Havenkade in Musselkanaal weer uit de la gehaald.

Er is namelijk veel vraag naar appartementen in Musselkanaal en het aanbod is beperkt. De voorbereidingen voor de verkoop van het appartementencomplex Havenkwartier zijn inmiddels van start gegaan.

"We zijn aangenaam verrast over de belangstelling voor het appartementencomplex Havenkwartier", vertelt Johan van Beilen van Van Beilen Makelaars in Stadskanaal. "We zijn ruim zeven weken geleden begonnen met de publiciteitscampagne en nu al zijn vijf van de tien appartementen verkocht. Daarnaast hebben enkele belangstellenden een optie genomen op een appartement. Het zijn allemaal inwoners van de Kanaalstreek, vooral uit Musselkanaal. Ze willen op een prachtige plek wonen in het dorp waar ze geboren en getogen zijn."

Benus en Benus

Een appartement kost vanaf 279.000 euro vrij op naam. Als minimaal zeven koopcontracten zijn getekend gaat de aannemer met de bouw van het kleinschalige appartementencomplex Havenkwartier beginnen. Gezien het voorspoedige verloop van de verkoop tot dusverre heeft de ontwikkelaar aangegeven om aan het einde van het jaar daadwerkelijk te willen beginnen met de bouw. De klus wordt geklaard door Benus en Benus uit Musselkanaal.

Over het Havenkwartier

De plannen dateren van 2009. Het was destijds de bedoeling om, verdeeld over twee gebouwen, 20 appartementen te realiseren. Vanwege de economische crisis is het project (tijdelijk) stil gelegd. Het is nu tien jaar later en de situatie op de huizenmarkt is wezenlijk veranderd. Tijd om de draad weer op te pakken en om het project nieuw leven in te blazen. Vooralsnog worden 10 appartementen gebouwd op een werkelijk prachtige locatie met uitzicht op de jachthaven Spoordok en weilanden en op loopafstand van het centrum met winkels en allerhande voorzieningen.

De appartementen, met een oppervlakte van circa 117 vierkante meter, worden gebouwd in vijf bouwlagen. De zogeheten twee spanners - twee appartementen op één etage - hebben veel daglicht rondom en een prettige portiekontsluiting. De bewoners krijgen de beschikking over een ruime woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, een groot zonnig balkon, een royale berging in het souterrain, standaard vloerverwarming en een overdekte parkeerplaats. Daarnaast worden nog eens 10 extra parkeerplaatsen aangelegd voor bewoners en/of bezoekers.

Meer informatie

U wilt meer informatie over het appartementencomplex Havenkwartier aan de Havenkade in Musselkanaal? Neem dan even contact op met Van Beilen Makelaars in Stadskanaal (0599-696303) of met Schiphuis Makelaardij in Musselkanaal (0599-412804).

Paul Abrahams