Nieuw pand voor Van Meerendonk Waterontharders

STADSKANAAL - Mooi nieuws uit Stadskanaal. Het bedrijf Van Meerendonk Waterontharders gaat verhuizen.

De zaak van Johannes en Marnie van Meerendonk is nu nog gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Veenstraat 26, maar de werkzaamheden worden voortgezet in een splinternieuw pand aan de Tinnegieter. "De plannen voor het bedrijfspand zijn goedgekeurd", glundert het echtpaar. "We mogen bouwen."

Lyvr Architecten in Haren

Het nieuwe beeldbepalende pand aan het water is ontworpen door Johan de Groot van Lyvr Architecten in Haren. De zoektocht naar een aannemer is begonnen en de verwachting is dat aan het einde van het jaar de eerste schop de grond in kan. De bouw gaat ongeveer twaalf maanden duren en wordt begeleid door Bouw Technisch Bureau Paas.

"We hebben de beschikking over een kavel met een oppervlakte van 2000 vierkante meter. In de afgelopen tijd hebben we veel rondgekeken in de regio en verschillende locaties en bestaande panden bekeken. We hebben de lat hoog gelegd en uiteindelijk voor deze prachtige zichtlocatie gekozen. Ongeveer driekwart van het terrein wordt bebouwd met onder (veel) meer kantoorruimte, een showroom, een magazijn en voldoende parkeerplaatsen voor klanten, medewerkers en onze bedrijfswagens."

Showroom in de slaapkamer

Even terug in de tijd. Lees maar even mee. Op 16 mei 2016 plaatst Johannes van Meerendonk als ZZP-er zijn laatste badkamer. Een dag later runt hij samen met zijn Marnie het bedrijf Van Meerendonk Waterontharders. In de eerste maanden wordt vanuit huis gewerkt. De slaapkamer wordt ingericht als showroom en kantoorruimte, een garagebox wordt gehuurd als opslagruimte. Het bedrijf groeit als kool en de ene na de andere order wordt in de wacht gesleept. In no time wordt de eerste monteur aangesteld. Enkele maanden later wordt ruimte gehuurd in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Veenstraat. Ook daar is de succesvolle onderneming inmiddels uit haar jasje gegroeid.

Inmiddels staan veertien (!) namen op de loonlijst. Onlangs zijn twee nieuwe medewerkers aangesteld en enkele vacatures zijn nog niet ingevuld.

Van Meerendonk Waterontharders is officieel dealer van het Belgische topmerk Delta. Voordelen van de duurzame waterontharder zonder stroom zijn: geen kalkaanslag op douchewanden, tegels en kranen en een besparing van 60 procent op zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen. Een huis zonder kalk is energiebesparend en milieubesparend en bevordert de levensduur van huishoudelijke apparaten. De aanschaf van een waterontharder vermindert bovendien huidklachten en zorgt voor zachtere kleding.

Kijk voor meer informatie op www.wegmetkalk.nl

Paul Abrahams