OM eist drie jaar celstraf voor ontucht met buurmeisje (3)

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van drie jaar waarvan een jaar voorwaardelijk geëist tegen een 31-jarige man uit Musselkanaal wegens ontucht met zijn 3-jarig buurmeisje.

Het misbruik zou in juli 2017 hebben plaatsgehad in de woning van de verdachte. Het meisje vertelde aan haar moeder wat de buurman bij haar had gedaan waarop de politie werd geïnformeerd. Bij een onderzoek in het ziekenhuis werden sporen van sperma gevonden in de schaamstreek van het meisje. Het sperma was, zo bleek uit dna-onderzoek, van de verdachte.

Geen verantwoordelijkheid

De man ontkent de beschuldigingen. Een verklaring voor de sperma bij het kind heeft hij niet. De officier van justitie stelde dat de ontkenningen het er voor de verdachte niet beter op maken. ,,Ondanks de bewijzen die er liggen, blijft hij ontkennen. Hij neemt daarmee geen verantwoordelijkheid voor wat hij heeft gedaan.’’

Schadeclaim

De ouders van het kind hebben een schadeclaim bij de verdachte neergelegd van 5.000 euro. Het OM vindt dat deze vordering kan worden toegewezen.

Volgens de advocaat kan het misbruik niet worden bewezen. Mocht het wel tot een veroordeling komen, dan moet rekening worden gehouden met het feit dat de zaak twee jaar oud is.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.