De Week der Besten: feestweek in Vlagtwedde

VLAGTWEDDE - De Week der Besten, de feestweek van Vlagtwedde, is zaterdag begonnen met de inmiddels traditionele Truckrun. Daar namen meer dan 160 vrachtwagenchauffeurs uit de hele regio aan deel.

Ze verzamelden zich kort na het middaguur met hun voertuigen op het evenemententerrein aan de rand van het dorp. Daar meldden zich ook mannen, vrouwen en kinderen met een beperking. ,,Ook zij komen uit de hele regio en hebben zich bij ons aangemeld’’, vertelt Rene Haaijer, mede-organisator van de feestweek. ,,Zij rijden als passagier mee met de vrachtwagenchauffeurs. Velen hebben de afgelopen jaren ook meegedaan en ze genieten enorm van zo’n tocht in zo’n grote auto.’’

Het initiatief voor de Truckrun in Vlagtwedde werd jaren geleden genomen door de inmiddels overleden Freerk Lukens. Het is steevast het openingsnummer van de Week der Besten.

De hele week bruist het van de activiteiten in Vlagtwedde. Zoals een kindermiddag, verschillende recordpogingen, een oldtimershow, het WK poffert bakken, verschillende muziekavonden, een braderie, een historische TT en een motortoertocht.

Het volledige overzicht is te lezen op de website www.weekderbesten.nl