Komt de droom van Taylor Swiftfan Lotte Lutjes (dat de zangeres een van haar outfits draagt) nu dan écht uit?

Drie jaar geleden ontdekte de wereld Lotte Lutjes (21) uit Enschede. Samen met haar oma Manny uit Nieuw-Buinen maakte ze de kostuums van de Amerikaanse zangeres Taylor Swift na. Haar droom toen? ,,Dat Taylor één van mijn outfits draagt.” Die droom lijkt nu een stapje dichterbij.

,,Ik kreeg een berichtje van iemand van het platenlabel Universal. Dat ze iets voor Taylor Swift hadden bedacht waar ze mij graag bij wilden betrekken. Ik dacht: ik moet vast iets posten op Instagram. Maar daarna kreeg ik een mailtje dat het een exclusief concert in Parijs zou zijn..”

,,Ik was met een vriendin in een winkel. Ik moest wel een beetje gillen. Het concert is invite only, je kan alleen tickets winnen of uitgenodigd worden. Ik moest het heel lang geheim houden. Nouja, vijf dagen..”

,,Nee. Het is de bedoeling dat ik een zelfgemaakte jurk draag. Ik denk dat het gewoon voor de promotie van hun album is, verder weet ik het echt niet. Ik weet dat het op een kleine locatie is, het wordt redelijk intiem. Ik denk niet dat ik haar ga ontmoeten. Het zou wel heel leuk zijn, maar ik durf er niet echt op te hopen..”

,,Nog niet. Ik ben er wel mee bezig. Het wordt eentje uit de videoclip van ME!: een roze jurkje met een rood hartje erop. Hij is relatief gemakkelijk te maken. Ik dacht: ik moet niet te ingewikkeld doen, ik heb nog maar drie weken.”

,,Ik heb niet echt hulp meer nodig. Ik ben fashion gaan studeren in Enschede, daar woon ik nu ook. Ze vindt het wel heel leuk, geloof ik. Ik weet niet of ik naaien en zelf ontwerpen zo leuk zou vinden als ik die kostuums maken niet samen met oma had gedaan.”

,,Dat Taylor mijn kleding draagt is nog steeds wel een droom van me. Maar ik hou het liever klein, omdat ik dan niet teleurgesteld wordt. Het lijkt me heel leuk om outfits te maken voor artiesten of acteurs voor op het podium.”