Autocross-spektakel als afsluiting van autosportseizoen in Ter Apel

TER APEL - Op het ovale autosportstadion de Polderputten in Ter Apel wordt zondag 13 oktober een autocross spektakel gehouden.

Het organisatiecomité van de Noord Nederlandse Ovalracing heeft weer een gevarieerd autosportprogramma kunnen samenstellen. Met de combinatie van klasses waarin licht contact is toegestaan tussen de auto’s met een groot spektakel gehalte, zoals de Bangerstox, en hoge snelheden en spannende gevechten in de Toerwagen-, en Vrijestandaardklasse.

Als afsluiter van deze spectaculaire autosportmiddag heeft de organisatie een Caravanrace ingevoerd. Een wedstrijd waarin de laatst rijdende combinatie van crossauto met caravan met de grote trofee naar huis gaat.

Ook de diverse Standaardklasses staan altijd garant voor veel spektakel. Zo wordt er gestreden in de Standaardklasse 1400cc, 1600cc en 2000cc met enorm grote deelnemersvelden. In de diverse plaatsing manches zullen de coureurs moeten knokken om een felbegeerde startplek in de finale te veroveren, waarin de 20 beste coureurs gaan uitmaken wie deze autocrossdag op hun naam gaan zetten.

Op en top getunede bolides vinden we terug in de Vrije Standaard- en de Toerwagenklasse. Hoge snelheden en spannende gevechten staan dan ook garant in deze spectaculaire klasses.

Bij de Bangerstox is onderling contact tussen de deelnemende auto’s toegestaan. Er zal in deze klasse weer een enorm groot deelnemersveld aan de start verschijnen. Deze coureurs hebben ontzettend veel lef en zullen ongetwijfeld hun auto’s op deze laatste wedstrijd van het seizoen niet sparen. Dat zorgt natuurlijk voor sensationele races.

De races starten om 11.30 uur. Alle coureurs komen minimaal twee keer in actie, waarna de finales worden gehouden.