Sportschool de Wenakker in Veelerveen na verbouwing toekomstbestendig

De verbouwing van sportschool de Wenakker te Veelerveen loopt nog tot in 2020, maar wacht wel een energiezuinig en toekomstbestendig resultaat.

Als onderdeel van een leefbaarheidsproject van de provincie Groningen ontving de sportschool, die in een voormalig dorpshuis zit, bijna 50.000 euro als investering.

Lees ook: Provincie investeert miljoenen in leefbaarheid

Ondernemers Koeno Nomden en Esther Klamm startten al in 2015 met het plannen van een verbouwing en vroegen vervolgens subsidie aan. De Wenakker heeft onder andere zonnepanelen en zonneboilers geplaatst, het oppervlakte van het sportcentrum uitgebreid, de toegankelijkheid voor mindervaliden verwezenlijkt en in plaats van een gasaansluiting infraroodpanelen geplaatst in twee nieuwe fysioruimtes.

Subsidie

Naast eigen middelen, inzet en initiatief ontvingen ondernemers Koeno Nomden en Esther Klamm ook een investering van een Europees subsidieprogramma en van een subsidieprogramma voor doorontwikkeling en verduurzaming van ondernemingen in Oost-Groningen.

Open dag

Eind 2019 organiseert de Wenakker een open dag om de hernieuwde sportschool officieel als toekomstbestendig sportcentrum te openen.