Tachtig jaar werkzaam in het onderwijs

GASSELTERNIJVEEN - Feest vandaag op de basisschool J. Emmens in Gasselternijveen. Aly Hoiting uit Zuidlaren en Dineke Kruizinga uit Gasselternijveen staan namelijk allebei veertig jaar voor de klas.

De mijlpaal is vanzelfsprekend op gepaste wijze gevierd. De twee jubilarissen werden met een oldtimer Mercedes naar school gebracht waar ze werden verwelkomd door leerkrachten, leerlingen en ouders. Daarna was het tijd voor toespraken, het zingen van een speciaal geschreven lied, het aanbieden van cadeaus, een uitvoering en een heerlijke lunch.

"We zijn zo verwend", blikken de twee 61-jarige juffen terug. "We hebben echt helemaal niets gemerkt van alle voorbereidingen."

Aly Hoiting heeft op verschillende scholen gewerkt. Ze is vier decennia geleden begonnen in Wehe-den Hoorn en is via onder (veel) meer Adorp, Anloo, Schipborg en Gasselte vijf jaar geleden in Gasselternijveen benoemd. Ze geeft les aan de leerlingen van groep 4 en 5.

Dineke Kruizinga is in 1979 begonnen als juf aan J. Emmens en heeft daarna nog gewerkt in Gasselte en Gasselternijveenschemond. Sinds 2000 kan ze op de fiets naar haar werk om de hoek. Ze geeft les aan de leerlingen van groep 1 en 2.

Paul Abrahams