Geert Koops werkt 50 jaar bij Wedeka

STADSKANAAL - Geert Koops uit Musselkanaal is 50 jaar in dienst bij Wedeka.

Koops begon in 1969 via een stage van de Berkenschool. Sindsdien werkt hij met veel plezier bij Wedeka aan de Oosterkade in Stadskanaal waar hij vooral veel achter de machines te vinden is.

Geert staat bij zijn collega’s bekend als een vrolijk iemand. "Je ziet hem nooit chagrijnig", aldus een collega. "Je moet nooit met tegenzin naar je werk gaan", zegt Koops er zelf over. "Dan heeft het geen zin."

"Geert is vooral een ondernemend iemand", aldus de bedrijfsarts van Wedeka. "Hij komt nog elke dag vanuit Musselkanaal op de fiets naar het werk. Buiten het werk doet hij ook veel aan sport en dan vooral zwemmen."

Dat zwemmen is dan ook niet verrassend. Niet voor niets is de Geert Koops Triathlon naar hem vernoemd.

"Ik zie hem ook nooit langskomen met klachten", vervolgt de arts. "In het begin moest ik wel even nadenken wie hij ook alweer was, ik zie hem nou eenmaal nooit op het spreekuur."

Koning en koningin

Eén van de hoogtepunten in de 50 jaar is voor Geert toch wel het bezoek van de koning en koningin aan Wedeka in 2015.

"De koning vroeg me als eerste wat voor werk ik hier deed", zegt Koops. "Ik vond het dan ook heel bijzonder om het allemaal aan hem uit te leggen en mijn werk te laten zien."

Pensioen

Over een jaar mag Koops met pensioen, na 51 jaar in dienst te zijn geweest gaat hij dan stoppen. "Ik kijk er wel naar uit", verklapt de jubilaris. "Maar ik zal het werk en mijn collega’s hier wel gaan missen, ik blijf werken leuk vinden."

Hielke Bosch