Ruud en Gineke Wijngaard bakken zaterdag voor de laatste keer friet

STADSKANAAL - Ruud en Gineke Wijngaard stappen, na 44 jaar met hun Vlaamse Frieten kraam op de markt te hebben gestaan, achter de frituur weg.

,,We staan nu al 44 jaar hier op de markt, en of er hoogtepunten zijn? Iedere dag was een hoogtepunt”, aldus Ruud Wijngaard.

Met de kleinkinderen naar het voetbal

Zaterdag 8 november staan Ruud en Gineke voor de laatste keer in hun vaste kraam Vlaamse frieten en snacks voor iedereen te bakken.

,,Het wordt geen groot afscheid maar we hebben natuurlijk wel wat extra hapjes voor iedereen’’, zegt Wijngaard. “Ik ga het zeker missen, ik kijk er ook wel een beetje tegenop” vervolgt hij.

,,Nu kunnen we in ieder geval met de kleinkinderen mee naar het voetbal”, vult zijn vrouw Gineke aan. “Ze voetballen altijd op zaterdag en dat misten we altijd.”

Afscheid maar nog geen einde

Hoewel Ruud en Gineke stoppen zal de Vlaamse frietkraam niet van de markt verdwijnen. Collega Maarten neemt de kraam van hun over. “Het is uniek om dit over te mogen nemen, ik heb er dan ook super veel zin in”, zegt Maarten. Op de vraag of hij ook de 44 jaar gaat vol maken zegt hij: „Ik ga m’n best doen, maar het is altijd even afwachten.”

Hielke Bosch