Eerste exemplaar gedichtenbundel Remmer Bakker voor burgemeester Froukje de Jonge

STADSKANAAL - 'Gedichtenboek Van alles wat: 133 gedichten'. Zo heet de bundel van Remmer Bakker.

Het eerste exemplaar is vanmiddag aangeboden aan waarnemend burgemeester Froukje de Jonge van de gemeente Stadskanaal.

"De gedichten gaan over alledaagse onderwerpen als onder meer de dood, de liefde, het leven; waar je even bij moet nadenken", vertelt de 75-jarige inwoner van Stadskanaal.

"Verder komen leuke gedichten aan bod om te lachen en ook kinderen komen vaak in mijn gedichten voor. Het is een bundel, dat je even snel kunt pakken om te relaxen en om even tot rust te komen. Voor alle leeftijden. De onderwerpen zijn zo divers, dat de verrassing steeds groter wordt. Een heerlijke bundel om te hebben."

Eén van de gedichten - een lofzang op 50 jaar Stadskanaal - hangt inmiddels uitvergroot in de hal van het gemeentehuis. Een kleiner formaat heeft een plekje gekregen in de werkkamer van de burgemeester op de eerste etage.

Remmer Bakker heeft in de afgelopen jaren vier boeken geschreven: Van oorlogskind tot pijplasser, Voetbalvrienden, Wraak loont niet en een boek over de 100-jarige geschiedenis van de voetbalvereniging Nieuw-Buinen.

"Ik ben met mijn vijfde boek bezig", verklapt Bakker. "Het gaat over de Berlijnse Muur. De verwachting is dat het boek over een half jaar in de winkel ligt."

Paul Abrahams