'Ophalen gratis groen afval in Stadskanaal mag best minder vaak in 2020'

Lokaal Betrokken vindt dat de gemeente Stadskanaal volgend jaar de groene container voor gft-afval best twee of vier keer in plaats van zes keer per jaar gratis mag legen.

De gemeente stelt dat inwoners volgend jaar acht keer per jaar de grijze container bij de weg mogen zetten en drie keer per jaar de groene container. ,,Drie keer is erg rooskleurig ingeschat. Dat zien wij écht niet gebeuren”, zegt fractievoorzitter Jur Mellies.

Als de grijze container voor restafval minder vaak wordt geleegd, leidt dat tot minder inkomsten voor de gemeente, net als het legen van de groene container van gft-afval - drie keer in het voorjaar en drie keer in het najaar, wat gratis is en de gemeente geld kost.

‘Teveel van het goede’

Nu mogen inwoners van Stadskanaal hun groene containers nog zes keer per jaar gratis langs de weg zetten, maar dat is volgens Mellies teveel van het goede. ,,Zoveel groene containers zie ik in die gratis periodes niet bij de weg staan. Maar die vuilniswagen moet wel rijden en daar betalen we met zijn allen voor, ook als we de groene container niet bij de weg zetten. Één of twee keer in voor- en najaar is meer dan genoeg en scheelt in de kosten.”