Plietsie Bonkestoter in theaterboerderij de Noorderbak

ROSWINKEL - De toneelgroep Emmercompas brengt zaterdag 16 november onder regie van Eddie Veen en Klaas Siersema de klucht Plietsie Bonkestoter op de planken van theaterboerderij de Noorderbak in Roswinkel.

Het verhaal is geschreven door Andrea Döring en bewerkt door Ben ten Velde.

De voorstelling begint om 20.00 uur, een toegangskaartje kost 7 euro. U wilt reserveren? Bel Eddy Veen (0591-353293) of Ben Muller (0591-354125 of 06-54948687).

Bennie Bonkestoter, een wat dommige wachtmeester, wordt overgeplaatst naar Kloetenbarg, een gehucht op ’t platteland. Het gebouw, waarin hij zijn dienst moet gaan uitoefenen, wordt echter al jaren gebruikt als verenigingslokaal en voor de inwoners staat vast, dat die ‘Plietsie Bonkestoter’ binnen de kortste keren moet worden weggepest.

En hij gaat het weten ook, want in tijd van niets ziet hij zich genoodzaakt tal van processenverbaal uit te schrijven, waarvoor een zestal dorpsbewoners aan de lopende band in allerlei vermommingen aantreden.

En om de ‘plietsie’ helemáál dol te maken, wordt de hem bezoekende verloofde Roelie ook nog van zijn ontrouw overtuigd. De wellustige Rosa Slipje heeft Bonkestoter ingepalmd, want zo zegt zij: Rosa Bonkestoter klinkt toch veel beter dan Rosa Slipje.