Westerwolde eist duidelijkheid voor brandweer

De gemeenteraad van Westerwolde wil dat een brandweerman- of vrouw een vergoeding moet krijgen als hem of haar iets overkomt tijdens de uitoefening van zijn functie.

Dat staat in een motie die woensdagavond tijdens de raadsvergadering werd ingediend door de VVD en unaniem werd aangenomen.

Onrust bij korps Ter Apel

Aanleiding voor het indienen van de motie is de onrust bij het brandweerkorps in Ter Apel. Een van de vrijwilligers van dat korps liep inwendig letsel op tijdens bluswerkzaamheden. Maar hij heeft via de collectieve ongevallenverzekering die geldt voor vrijwillige brandweermensen geen vergoeding gekregen. Andere korpsleden dreigen op te stappen. Ze willen van de Veiligheidsregio Groningen de zekerheid dat ze een vergoeding krijgen als hen iets overkomt. Peter Erdman, chef van het korps, wil die zekerheid ook.

De raadsleden van Westerwolde steunen die eis dus. Hun motie wordt gestuurd naar andere gemeenten in de provincie en naar de Veiligheidsregio Groningen. Burgemeester Jaap Velema gaat met de motie in de hand ook praten met die Veiligheidsregio. Hij zei woensdagavond dat de kwestie zijn volle aandacht heeft.