Lekker smikkelen in het eetcafé TAK

TER APELKANAAL - Dertig inwoners van Ter Apelkanaal, Ter Apel, Musselkanaal en Zandberg hebben afgelopen vrijdagavond een hapje gegeten in het eetcafé TAK in het dorpshuis d’Oale School in Ter Apelkanaal.

"Ons doel om mensen bij elkaar te brengen en een leuke avond te bezorgen is zeker geslaagd", vertellen de initiatiefnemers Helga Elling, Dina Scholtens en Ineke Brunen. "We hadden niet verwacht dat zoveel mensen zich zouden aanmelden. "

In opmaat naar de maaltijd is veel werk verzet. Van menu’s samenstellen tot boodschappenlijstjes maken en nog veel meer. "We hebben gekozen voor het thema herfst met de zuurkoolschotel, boerenkool met worst en spek, kapucijnerschotel en niet te vergeten het oud Hollands gerecht 'hete bliksem', Vele kilo’s aardappels, appeltjes en stoofpeertjes zijn geschild en gekookt. Natuurlijk mocht het toetje niet ontbreken en na de koffie mochten we een warm applaus in ontvangst nemen. We kijken uit naar de volgende bijeenkomst. De datum is bekend: vrijdag 7 februari 2020."

Mede dankzij enkele sponsors hebben de drie vrouwen een heerlijke maaltijd kunnen bereiden. Zoals Garagebedrijf Herbers, Ben’s Boom & Tuin, Garagebedrijf Hans Smit, Installatiebedrijf Berendsen en Tuincentrum Westerman uit Ter Apelkanaal, Bouwbedrijf Bert Elling en Bloem & Plant uit Musselkanaal en Super agf markten en Schlimbach Vleeswaren Ter Apel.