Buurt schrijft bezwaarschrift tegen kap bomen Luxemburglaan Stadskanaal

Bewoners van de Luxemburglaan in Stadskanaal werken aan een bezwaarschrift tegen de kap van negen eiken aan de straat. De buurt heeft hulp ingeroepen van bomenbeschermer Luppe Blaauw: „het is zo onbegrijpelijk en vaag allemaal.”

Het gaat allemaal om het bosje bomen tussen de Navolaan en de Luxemburglaan, naast het centrum. Uit de kapvergunning is te lezen dat de bomen gezond en beeldbepalend zijn, bovendien veroorzaken ze geen overlast. Dat gaat mogelijk veranderen als er straks een appartementencomplex wordt gebouwd, staat in de vergunningsaanvraag. Daarom heeft werkvoorzieningsschap Wedeka een kapvergunning aangevraagd.

‘Te makkelijk kappen’

Blaauw, die eerder succesvol in de bres sprong voor de beuken in de Stationslaan van Stadskanaal, kan er met zijn hoofd niet bij. „Ik vind het vreemd dat Wedeka een kapvergunning heeft aangevraagd. Sinds wanneer houdt Wedeka zich bezig met het welzijn van de toekomstige bewoners van de appartementen?”

De vergunning rammelt aan alle kanten, stelt Blaauw. Zelf woont hij niet aan de weg, maar bewoners kenden zijn naam en riepen zijn hulp in. „Het steekt heel erg in de buurt. Ik ben geen belanghebbende, maar ik wil ze natuurlijk wel helpen. Het is een mooi stukje groen en goed voor de leefbaarheid. De gemeente geeft veel te makkelijk kapvergunningen.”