Boegbeeld Refaja gaat met pensioen: 'Niet normaal meer, ik ben zo verwend'

STADSKANAAL - Drukte donderdagmiddag in de Zwartsenbergzaal in het Refaja.

De 65-jarige Janneke Dun heeft vanaf 1971 onafgebroken in het ziekenhuis in haar woonplaats gewerkt. Na 48 jaar en drie maanden gaat ze met pensioen. Janneke is destijds begonnen op de kraamafdeling en zet een punt achter haar carrière als verpleegkundig consulent Geriatrie. Van pasgeboren tot ouderen. De cirkel lijkt rond.

De cadeautafel in de hoek van de Zwartsenbergzaal bezwijkt bijna onder het gewicht van de geschenken. "Niet normaal meer, ik ben zo verwend", vertelt Janneke. Ze heeft bijna geen tijd om een hapje van de heerlijke saté te nemen. "Ik ben vanmorgen door mijn collega's van huis opgehaald en daarna hebben we samen ontbeten. Vervolgens heb ik de laatste puntjes op de i gezet voor de overdracht."

Dat zoveel (oud-)collega’s langskomen om afscheid te nemen doet haar zichtbaar goed. Ook oud-specialisten schudden haar de hand en Guus Bruins - voormalig directeur van het Refaja - is eveneens van de partij. "Janneke is een geweldige vrouw", zegt hij.

Tijdens de bijeenkomst - het wordt al snel een reünie waar de vertrouwde Refaja sfeer goed voelbaar is - wordt veelvuldig de loftrompet gestoken over Janneke. Rode draad is telkens haar loyaliteit, enthousiasme, deskundigheid en haar warme hart voor de patiënten.

Lees ook:

https://kanaalstreek.nl/artikel/1061922/janneke-dun-gaat-na-48-jaar-refaja-met-pensioen.html

Paul Abrahams