Lintjesregen in de brandweerkazerne in Vlagtwedde

VLAGTWEDDE - Willem Niemeijer (45), Klaas-Jan Niestijl (54) en Sirtje Orsel (58) uit Vlagtwedde hebben een Koninklijke Onderscheiding gekregen.

De drie brandweerlieden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De versierselen zijn opgespeld door burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde tijdens de korpsavond van de brandweerpost Vlagtwedde.

Alle drie de gedecoreerden hebben zich op een bijzondere wijze als vrijwilliger bij de brandweer ingezet. Zij worden gekwalificeerd als personen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen en/of anderen hebben gestimuleerd.

Willem Niemeijer is sinds 1999 lid van de vrijwillige brandweer. Op dit moment werkt hij als chauffeur, nadat hij een aantal jaren bevelvoerder is geweest.

Klaas-Jan Niestijl is sinds 1990 lid van de vrijwillige brandweer. Op dit moment werkt hij als bevelvoerder en chauffeur. Daarnaast is hij instructeur bij Brandweeropleidingen Noord en jurylid voor de wedstrijden van de jeugdbrandweer.

Sirtje Orsel is 1987 tot oktober 2019 lid geweest van de vrijwillige brandweer. Hij was bevelvoerder en was daarnaast instructeur bij de Brandweeropleidingen Noord en was jurylid bij de wedstrijden van de brandweer.