De Sprankelgroep speelt de Toenkabouter

SELLINGEN - Toneelvereniging de Sprankelgroep uit Sellingen brengt de klucht de Toenkabouter op de planken in de Sprankel in Sellingen.

Het hilarische verhaal is uit het Duits vertaald door Ben ten Velde.

Het spits van de serie uitvoeringen wordt afgebeten op vrijdag 24 januari. Wie dan is verhinderd krijgt een herkansing op zaterdag 8 en vrijdag 28 februari en op zaterdag 7 en zaterdag 21 maart.

Het doek gaat om 19.30 uur open. Een toegangskaartje kost 7 euro. U wilt reserveren? Bel dan 0599-322369.

Het stuk speelt in de tuinen van de families Bakker en Grootjans. Buschauffeur Jans Bakker is het gereis op de schoolbus zat en wil graag tot rust komen in zijn eigen tuin, die vol met kabouters staat. Hij geniet volop van zijn kabouter Joepie en houdt van een mooi stukje volksmuziek.

Maar helaas is de verstandhouding met de buren niet geweldig. Buurvrouw Ingrid Grootjans luistert graag naar klassieke muziek en haar man werkt op het belastingkantoor. Dat zijn dingen waar Jans geen hoge pet van op heeft.

Als op een dag zijn geliefde kabouter Joepie weg is, zijn de rapen gaar. De lopende dorpskrant Wemie Hilbrands houdt alles nauwlettend in de gaten. Als het moet met een verrekijker ...