Primeur voor slagerswereld: Gerda Meijer van Slagerij Hemmen in Onstwedde is meesterverkoper

Stichting Meestertitels Slagersbranche heeft Gerda Meijer van Slagerij Hemmen in Onstwedde maandagavond geïnaugureerd als branche erkende meesterverkopers. De meestertitel is de hoogst haalbare erkenning van vakmanschap voor verkopers in de slagersbranche.

Gerda Meijer is samen met Wim Koelewijn, eigenaar van Keurslagerij Koelewijn in Huizen, ingewijd als branche erkende meesterverkoper. Zij zijn de eersten die met succes de meesterproef afwerkten.

Meesterproef met praktisch en theoretisch deel

Deze meesterproef had een praktische en een theoretisch deel. De praktijkbeoordeling bestond uit een observatie in de winkel. Verder moest een aantal praktische handelingen uitgevoerd worden en werd in een interview ingegaan op de eerder verrichte handelingen.

Daarnaast moesten de kandidaten een verkoopplan maken waarin verkoop, klantcontact en vernieuwing centraal stonden. Dit verkoopplan moest ook gepresenteerd worden.

De kandidaten zijn bij dit alles beoordeeld op persoonskenmerken, klantgerichtheid, verkooptechnieken, product- en culinaire kennis, organisatievermogen en communicatieve vaardigheden.

De beoordelaars waren door Stichting Meestertitels Slagersbranche benoemde vakmensen. Zij rapporteerden aan de Commissie Meesterproef.

Gouden meesterspeld

Voorzitter Ad Bergwerff van deze commissie verblijdde Meijer en Koelewijn maandag met een gouden meesterspeld en een oorkonde. De beide meesterverkopers mogen voortaan bovendien hun persoonlijke buis met de signatuur ‘Branche erkende meesterverkoper’ dragen.

De slagersbranche kent ook al vijf branche erkende meesterslagers.