Geen hond? Ga op doggydate in Exloo

De Schutrups Jumper Dogwalk in Exloo biedt tijdens de zevende editie op zaterdag 1 februari voor het eerst een Canicross loopcircuit in wedstrijdvorm, waarbij baasjes met hun hond rennen door de bossen. Maar wat als je geen hond hebt en toch wilt mee doen?

Daarvoor is de Doggydate in het leven geroepen. Er zijn honden die op zoek zijn naar een nieuwe baas en wie kennismaken met een van de honden kan zich aanmelden via de website Dogwalk.nu.

De Schutrups Jumper Dogwalk is dit jaar in het een nieuw jasje gehuld. In plaats van een grote witte tent worden start en finish bij de winkel van Schutrups in Exloo ditmaal voorzien van yurt- en tippitenten. Daarnaast zijn de twee routes, vijf en tien kilometer, die de deelnemers met hun aangelijnde viervoeter kunnen lopen helemaal aangepast.

Canicross Loopcircuit

Vorig jaar deden canicrossers mee om te laten zien hoe leuk het is om met je hond hard te lopen, maar nu is er een wedstrijd aan gekoppeld die deel uitmaakt van de Noordelijke Canicross competitie. De canicross, waarin het gaat om snelheid, voert over vijf kilometer en start om 10.00 uur. De minimale leeftijd van de hond is één jaar.

Daarnaast zijn er twee canitrails uitgezet van 25 en 15 kilometer. Hier speelt vooral het uithoudingsvermogen een rol. Deze starten achtereenvolgens om 09.00 en 09.30 uur.

Gezondheidsplein en verse stroopwafels

Andere onderdelen van de zevende editie zijn een gezondheidsplein, waar een osteopaat, een fysiotherapeut en voedingsdeskundige aanwezig is. Ook worden verse stroopwafels gebakken, is er een barbecue en de Dierenambulance en vachtadviseurs van de partij. Na afloop staat voor elke hond een Goodiebag klaar.

Meedoen?

Meedoen aan de Schutrups Jumper Dogwalk kost 4,50 euro. Daarvan gaat één euro naar Staatsbosbeheer. De start is tussen tien en twee uur. Helaas zijn de wandelroutes niet rolstoelvriendelijk. Inschrijven kan via deze link.