Dit zijn (al drie jaar lang) de 'leukste uitjes' van Drenthe volgens ANWB-leden

Leden van de ANWB hebben onlangs hun stem uitgebracht op de leukste uitjes per provincie. In Drenthe zijn er drie nominaties, die dezelfde zijn als vorig jaar en in 2017.

Drouwenerzand Attractiepark (de winnaar van vorig jaar), Outdoor Grolloo Klimpark en speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold maken dit jaar kans op de titel. Dierenpark Wildlands in Emmen is opnieuw genomineerd in de categorie ‘Leukste uitje van Nederland’.

Landelijk meer dan 80.000 stemmen uitgebracht

Precies dezelfde nominaties als in de afgelopen twee jaren. Is dat toeval? ANWB-voorlichter Ad Vonk heeft er geen andere verklaring voor dan dat het kennelijk goede attracties zijn: ,,Het is de keuze van onze leden.”

Per nominatie houdt de ANWB naar eigen zeggen rekening met een waardering van leden in combinatie met het aantal stemmen. Landelijk zijn er volgens de verkeersbond meer dan 80.000 stemmen uitgebracht.

Leden waarderen de attracties op vijf aspecten: prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en aanbod.

De winnaars per provincie worden bekendgemaakt tussen 20 en 30 januari, terwijl op die laatste dag ook de landelijke winnaar wordt onthuld. De uitreiking voor Drenthe vindt dinsdag 21 januari plaats bij Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote.