Verloskundigenpraktijk New Life bestaat 10 jaar

STADSKANAAL - Op 30 januari viert verloskundigenpraktijk New Life een dubbel jubileum. De verloskundigenpraktijk bestaat dan 10 jaar en daarnaast zijn eigenaressen Rebecca Nott en Linda Moorlag 12,5 jaar geleden samen afgestudeerd aan de verloskunde Academie Groningen.

Als beste vriendinnen en een echt team vanaf hun afstuderen, hebben zij samen van hun hobby en passie hun werk gemaakt. Rebecca vertelt: "We zijn écht twee handen op één buik en maken nog net niet elkaars zinnen af! We zijn zelfs bij elkaars bevallingen geweest, hebben samen al talloze New Life baby’s ter wereld mogen helpen en ook onze eigen kinderen groeien samen op."

Linda geeft aan dat ze beide ontzettend trots zijn op hun bedrijf. "We zijn inmiddels al gegroeid tot een team dat bestaat uit vijf personen. Naast Rebecca en mij zijn er nog twee vaste verloskundigen, Francis en Joanne, en onze praktijkassistente Fenette. Ons hechte team staat altijd voor elkaar klaar. Dit is natuurlijk heel belangrijk, want de zorg moet 24/7 doorgaan. Ook tijdens bijvoorbeeld een kerstdiner of als vijf dames tegelijk bevallen."

Verloskundigenpraktijk New Life bestaat inmiddels al uit drie verschillende locaties, zodat zij flexibel en bereikbaar zijn voor alle zwangeren in de omgeving. Toch komen er niet alleen zwangeren vanuit de directe omgeving naar de praktijk.

New Life en New Look

Naast de verloskundigenpraktijk New Life werd ook tegelijkertijd het pretechobureau New Look geopend. Zelfs mensen vanuit Den Haag komen langs bij New Look voor een blijvende herinnering aan hun baby tijdens de zwangerschap. Rebecca vertelt waarom hun pretecho’s zo gewild zijn: "Voor de pretecho’s wordt gebruik gemaakt van de nieuwste apparatuur, zodat je zelfs de kleinste en meest bijzondere details van je kindje kan zien. Dit is natuurlijk een ontzettend bijzondere ervaring voor toekomstige ouders."

Rebecca beschrijft ook hoe het vak van verloskundigen tijdens het bestaan van de praktijk is veranderd: "De afgelopen 10 jaar is er van alles gebeurd. Zo heeft bijvoorbeeld de sluiting van het lokale ziekenhuis Refaja veel impact gehad op onze zwangeren en de invulling van ons vak. Toch zijn wij overeind gebleven en we zien een stijging in het aantal thuisbevallingen. Dit is natuurlijk een ontzettend positieve ontwikkeling."

Ze gaat verder: "Ondanks de veranderingen is waar wij als New Life voor staan in de afgelopen 10 jaar niet veranderd. We streven ernaar om persoonlijke zorg te bieden, zodat ouders zich veilig en vertrouwd voelen. Onze zwangeren kunnen erop rekenen dat wij altijd ons uiterste best doen om hen een beleving te bieden waar zij de rest van hun leven met een fijn gevoel op terug kijken."

Nieuwe huisstijl

Linda vult aan: "Op 30 januari is het feest, dan bestaan wij 10 jaar! Om ons jubileum te vieren lanceren wij op deze datum onze nieuwe huisstijl en onze nieuwe website. Je kan een kijkje nemen op www.praktijknewlife.nl als je nieuwsgierig bent. Wij zijn in ieder geval trots op wat we de afgelopen 10 jaar hebben bereikt en hopen dat we de komende 10 jaar net zo vruchtbaar mogen zijn en met veel plezier en passie onze zwangeren mogen blijven begeleiden."