Nieuwe wandelroutes Schutrups Jumper Dogwalk

EXLOO - De zevende editie van de Schutrups Jumper Dogwalk op zaterdag 1 februari in Exloo krijgt een compleet nieuwe beleving. De gehele entourage bij de winkel van Schutrups in Exloo is veranderd. In plaats van een grote witte tent is de omgeving van start en finish veranderd door sfeervolle yurt- en tipi tenten te plaatsen. Daarnaast zijn de twee routes, vijf en tien kilometer, die de deelnemers met hun aangelijnde viervoeter kunnen lopen helemaal aangepast.

Verder is een gevarieerd activiteitenprogramma samengesteld. Kijk voor meer informatie op de website www.schutrups.nl

Meedoen aan de Schutrups Jumper Dogwalk kost 4,50 euro. Daarvan gaat één euro naar Staatsbosbeheer. De start is tussen tien en twee uur. Helaas zijn de wandelroutes niet rolstoelvriendelijk. Inschrijven kan nu al op http://www.schutrups.nl

Voor het eerst is er een wedstrijd in het Canicross Loopcircuit in het programma opgenomen. Vorig jaar deden canicrossers mee om te laten zien hoe leuk het is om met je hond hard te lopen. Nu is er een heuse wedstrijd aan gekoppeld. Deze wedstrijd maakt onderdeel uit van de Noordelijke Canicross competitie. Om tien uur gaat de canicross, waarin het gaat om snelheid, over vijf kilometer van start. De minimale leeftijd van de hond is één jaar.

Daarnaast zijn er twee cani trails uitgezet van 25 en 15 kilometer. Hier speelt vooral het uithoudingsvermogen een rol. Deze starten achtereenvolgens om negen uur en om half tien.